Valper til salgs.

Vi i Team Lord&Lady har gjort en vellykket paring mellom mellom Lady Misha Jegerdottir (NO58215/12) og Ask (40060/15). Moren har vært på ultralyd 15.03.2019 og det er funnet seks små astronauter i magen hennes. Valpene vil bli født i påsken og vokser opp her i Elverums dype skoger under perfekte forhold med en fri oppvekst i gress og furuskog. Misha hadde et fantastisk kull i 2017 og alle valpene har kommet til gode og aktive hjem. Dette er Misha sitt siste kull og det er med stor entusiasme jeg nå begynner og leite etter gode hjem til disse småtrollene som skal bli noens sol og måne.

Jeg legger ned enormt mye tid og energi på å finne de perfekte familiene til de små og derfor begynner jeg allerede nå prosessen med å finne gode hjem. Hundene hos oss bor alle sammen under meget gode forhold. Her får alle hundene daglig kontakt og oppmerksomhet da de selv får velge om de skal få være inne eller ute. Alle hundene får både trening og mosjon hvor jeg har tid til å vise omsorg og kjærlighet. De har et variert kosthold og tilstrekkelig tilgang til alle goder som er i familien. Alle hundene er friske og blir årlig sjekket hos veterinær. Jeg har i dag to av valpene fra kullet vårt i 2017 i hundeflokken og har fått følge deres oppvekst og lovende utvikling. Den vordende moren har lagt på seg mange kilo, går fremdeles i trening og er i godt hold. Noe som er viktig både for henne og valpene. Tispen skal ikke være ribbeinstynn når hun skal føde eller har født. Dette fordi valpene skal få tilstrekkelig med melk og omsorg, noe som er viktig for valpenes utvikling og valpens vellykkede fremtid hos sin nye familie.

HVEM SER VI ETTER?

Vi vil gjerne komme i kontakt med alle typer mennesker i ulike livsituasjoner. Er du førstegangskjøper eller erfaren? Ung eller gammel? Gift eller skilt? Enslig eller med familie? Ingen ting av dette spilller noen rolle for oss. Det som er viktig er at valpekjøper har hjerte til å gi hunden et tryggt hjem, kjærlighet, tid, aktevitet og oppmerksomhet. Det er viktig for oss at potensielle kjøper kan få komme på korte eller lengre besøk når valpene er fire uker. Som oppdretter synes jeg det er veldig viktig at valpekjøpere blir kjent med valpemor og får oppleve hennes kontakt med valpene. Det er også viktig at dere kan få observere valpene i lek og i samhandling med dere slik at man skal kunne finne den valpene som passer for nettopp dere og dere for valpen. Derfor vil vi aldri love bort en valp etter en telefon eller meldingsdialog. Det å finne sitt nye familiemedlem skal være en god prosess som skal gi begeistring og engasjement. Dere skal kunne tenke tilbake på denne perioden med savn og glede. I denne prosessen skal dere også få bli kjent med meg som oppdretter og få lov til å møte resten av flokken i deres dagelige omgivelser om dere ønsker det. Ofte faller ikke eple så langt fra treet og det finnes mye lærdom i å føle og kjenne på vår flokkdynamikk.

LITT OM MOR:

Lady Misha sine linjer kommer fra Kari Trestakk og Klipp D Amundsen. Faren til Misha er Kari Trestakk Odin, som kommer fra hennes finnmarksløpetkull. Moren til Misha heter Candymans Milly og er fra unike brukslinjer( North Wapiti, Chuchinka, Atim, Anadyr). Dette er linjer som har fullført Iditarod mange ganger. Misha ble kjøpt av RR på Hamar da hun hadde meget spennende linjer. Du finner enkelt mer informasjon om disse linjene på Candymans og Klipp D Amundsen sine hjemmesider. Misha er flokkens firehjulstrekker. Selv etter at jeg fikk mine to konkurransehunder overgår hun disse med glans. Helt fra hun kom til oss i en alder av 8 uker har det bare vært en retning den jenta har i hodet og det er fremover. Misha har et sterkt hodet og tar det naturlig hovedansvaret i flokken om vi er hjemme, på tur eller i trening. Misha er ei lydig jente og er den første sibirske huskyen jeg har hatt som faktisk hopper når du sier hopp. Hun har god matlyst og meget god pels. Misha går til daglig i led hos oss.

Klipp`D Amundsen:
http://www.kippdamundsen.com/?

Candymans:
http://www.candymans.se/

LITT OM FAR:


Linjene til Ask er fra Vikerkollen Siberian Husky Kennel og fra Isslottet Siberian Husky Kennel. Begge kennelene har stamlinjer i sin linjeutvikling fra Vargevass, mens hos Vikerkollen kommer det i tillegg inn Anadyrlinjer i Ask og hos Isslottet den sibirske huskyen Buran Amurski som ble hentet fra urbefolkningen i Russland og fikk stamtavlen sin registrert i Tyskland. Buran Amurski er fra linjene til Sergej Solovyev, som rekrutterte hundene sine fra Djukotka. Solovyev hundene var også en del av Seppala sin avl i Canada. Ask går i daglig langdistanstrening hos Horst Mair og er en bra trekkhund som yter godt i spannet. Ask er en veldig godt bygget hannhund som har blitt anbefalt i avl. Han har gode poter og pelse, et veldig rolig gemytt og fungerer godt i flokken. Han er kontaktsøkende, lydig og sosial. Ask spiser veldig godt med unntak av under løpetid, da er det helt andre ting som står i hodet på den spreke gutten. Ask går til daglig i led hos Horst.

Vikerkollen Kennel:
http://www.vikerkollen.no/

Vargevass Siberian Husky:
http://www.vargevass.com/

NKK OG RASEKLUBBEN NSHK.

Paringen er rapporter til Norsk Siberian Husky Klubb og både NKK sine etiske retningslinjer og NSHK sine etiske retningslinjer er fulgt. Paringsskjemaet finner du her: http://www.siberian-husky.net/kjope-siberian-husky/nye-parringer

MER INFORMASJON OM VALPEKJØPET.

Jeg har en god del informasjon om sosialisering av valpene på hjemmesiden vår, noe jeg legger svært mye tid og krefter ned på, da dette er helt nødvendig for å skape gode og trygge familiehunder. Du finner også informasjon om hva som følger med valpen og en hjelp til tankeprosessen rundt det å kjøpe valp på denne siden.
Sosialisering: https://huskybiking.com/sosialisering-av-valp/

HVA FØLGER MED VALPEN.

Valpene leveres registrert hos NKK og med NKK-stamtavle, salgskontrakt fra NKK, gjenkjøpsavtale, ferieavtale, medlemskap i NSHK og NKK, veterinærattest, vaksiner, chip i norsk dyreidentitet og med ormekur. Valpepakker fra RC, Agria og apetitt. Det følger også med sele, leiebånd, halsbånd, leke og navntagg med navn og telefonnummer fra Elverum zoo. Vi arrangeres valpekurs med innleid instruktør og treningskurs når valpene blir 8-9 måneder. Alle våre valpekjøpere har tilgang til teamets gruppe på Facebook. https://huskybiking.com/hva-folger-med-valpen/

TANKEPROSESS OG GJENKJØPSAVTALE.

Ingen ting kan være mer smertefullt enn å miste sine kjære for en hund. Det kan være traumatisk i jakten på andre eiere og derfor selges valpen med en gjenkjøpsavtale. Det betyr at valpen skal tilbake til oss og ikke ut på det frie marked. Dette er også en trygghet for dere. For å minimerer sjansene for en slik situasjon er det viktig at man gjør seg noen tanker. Punktene under er til hjelp i den tankeprosessen. https://huskybiking.com/2019/03/28/tankeprosess-og-gjenkjopsavtale/

Mor
Far til høyre
Valpene