Valper til salgs.

fAR
I midten er moren til Talisa, far til venstre og Talisa til høyre.

Vi i Team Lord&Lady har gjort en vellykket parring mellom Lady Talisa Jacksdottir (NO52489/17) og Frekke (40061/15). Moren har vært på ultralyd 13.06.2020 og det er funnet seks små astronauter i magen hennes. Valpene vil bli født i august og vokser opp her i Elverums dype skoger under perfekte forhold med en fri oppvekst i gress og furuskog. Valpene fødes inne og blir godt sosialisert med mennesker og dyr før levering.

Jeg legger ned enormt mye tid og energi på å finne de perfekte familiene til de små og derfor begynner jeg allerede nå prosessen med å finne gode hjem. Hundene hos oss bor alle sammen under meget gode forhold. Her får alle hundene daglig kontakt og oppmerksomhet da de selv får velge om de skal få være inne eller ute. Alle hundene er i fast trening. De har et variert kosthold og tilstrekkelig tilgang til alle goder som er i familien. Alle hundene er friske og blir årlig sjekket hos veterinær.

HVEM PASSER KOMBINASJONEN FOR?

Dette er et kull der gode trekkegenskaper og eksepsjonelt gemytt er særlig høyt prioritert. Begge hundene er myke og ikke dominant. Der Talisa er noe ufokusert er Frekke svært fokusert og over normalt lydig og Talisa er den snilleste hunden vi har hatt i flokken noen gang. Frekke jobber i overkant hardt i selen de første milene, mens Talisa har stabil arbeidsinnsats. Frekke passerer alt han møter fra ville dyr til andre hundespann. Begge hundene har gode bevegelser og godt løpesett i både trav og galopp. Det vil derfor passe til både de som ønsker å drive med hundekjøring, til de som har et aktivt liv på ski og sykkel. Det er også en kombinasjon som vil passe godt til dere som ikke har hatt denne rasen før. Da begge disse hundene har et meget rolig lynne og en tiltalende væremåte med et godt hundespråk.

HVEM SER VI ETTER?

Vi vil gjerne komme i kontakt med alle typer mennesker i ulike livsituasjoner. Er du førstegangskjøper eller erfaren? Ung eller gammel? Gift eller skilt? Enslig eller med familie? Ingen ting av dette spilller noen rolle for oss. Det som er viktig er at valpekjøper har hjerte til å gi hunden et tryggt hjem, kjærlighet, tid, aktevitet og oppmerksomhet. Det er viktig for oss at potensielle kjøper kan få komme på korte eller lengre besøk når valpene er fire uker. Som oppdretter synes jeg det er veldig viktig at valpekjøpere blir kjent med valpemor og får oppleve hennes kontakt med valpene. Det er også viktig at dere kan få observere valpene i lek og i samhandling med dere slik at man skal kunne finne den valpene som passer for nettopp dere og dere for valpen. Derfor vil vi aldri love bort en valp etter en telefon eller meldingsdialog. Det å finne sitt nye familiemedlem skal være en god prosess som skal gi begeistring og engasjement. Dere skal kunne tenke tilbake på denne perioden med savn og glede. I denne prosessen skal dere også få bli kjent med meg som oppdretter og få lov til å møte resten av flokken i deres dagelige omgivelser om dere ønsker det. Ofte faller ikke eple så langt fra treet og det finnes mye lærdom i å føle og kjenne på vår flokkdynamikk.

LITT OM MOR:

Lady Talisa er fra eget oppdrett og har gått i spann siden hun var 8 måneder. Talisa er en lett og rask tispe på 16.7 kg og hun har et godt løpesett. Lady Talisa er en enormt rolig og snill frøken som går sammen med alle andre dyr og har et rolig og enormt behagelig lynne. Talisa jobber godt i spannet, men jobber best bak noen andre, da hun tidvis kan være ufokusert og særlig når hun blir sliten. Hun har gode poter og pels. Hun er svært kjærlig og kontaktsøkende rundt andre mennesker. Hun har også en utmerket av-knapp mellom treningsøktene. Moren til Talisa er Lady Misha Jegerdottir (Run Roys Sound Off Thunder Misha ) og hennes foreldre er fra Kari Trestakk og Candymanns. Oldefaren til Talisa er Kari Trestakk Odin, som kommer fra hennes finnmarksløpetkull. Oldemoren til Talisa heter Candymans Milly og er fra unike brukslinjer( North Wapiti, Chuchinka, Atim, Anadyr). Dette er linjer som har fullført Iditarod mange ganger. Faren til Talisa er Lord Jack Jegerson som var min første Siberian Husky og har Bikjoms og Vargevass linjer bak seg. Han er en unik hund og en hund man bare får en gang i livet. Han er en ekstremt intelligent hund og han var arbeidsom i sine yngre dager, han har et utmerket lynne og gemytt og gode poter og god pels. Han har hatt utmerket helse igjennom sine 11 år. Det er mulig å møte begge foreldrene til Talisa når dere besøker valpene.

Klipp`D Amundsen:
http://www.kippdamundsen.com/?

Candymans:
http://www.candymans.se/

LITT OM FAR:

Lord Frekke av Italia ble kjøpt inn som lederhund i vår flokk i 2020 og har vist seg som en meget dyktig lederhund som i dag har hovedansvaret for en av våre valper fra 2019-kullet i trening. Frekke har gått hele livet i langdistansespann og prestert meget bra. Linjene til Frekke er fra Vikerkollen Siberian Husky Kennel og fra Isslottet Siberian Husky Kennel. Begge kennelene har stamlinjer i sin linjeutvikling fra Vargevass, mens hos Vikerkollen kommer det i tillegg inn Anadyrlinjer i Frekke og hos Isslottet den sibirske huskyen Buran Amurski som ble hentet fra urbefolkningen i Russland og fikk stamtavlen sin registrert i Tyskland. Buran Amurski er fra linjene til Sergej Solovyev, som rekrutterte hundene sine fra Djukotka. Solovyev hundene var også en del av Seppala sin avl i Canada. Frekke er en meget bra trekkhund som yter meget godt i spannet. Han kan til tider yte litt for mye i starten. Frekke er en godt bygget hannhund med godt løpesett. Han har gode poter og pelse, et veldig rolig gemytt og fungerer godt i flokken. Han er kontaktsøkende, lydig og sosial. Han har en utmerket av-knapp mellom treningsøktene og han binder seg veldig til flokkleder. (Hundefører). Han er enkel å korrigere og lærer fort. Frekke spiser veldig godt, med unntak av under løpetid. Da er det helt andre ting som står i hodet på den spreke gutten. Frekke kommer fra en oppdretter som utelukkende satser på langdistansekvaliteter hos hundene og dette er en urokkelig rød tråd i i avelen av hans sledehunder. Dette er hunder som blir testet svært godt i arbeid og selekteres deretter.

Vikerkollen Kennel:
http://www.vikerkollen.no/

Vargevass Siberian Husky:
http://www.vargevass.com/

HVORFOR IKKE KJØPE SIBIRSK HUSKY

Siberian husky er en hunderase som trives best i flokk. Ikke alle hunder klarer å være alene og om den blir alenehund, så må man huske at dere blir den viktige flokken. Tiden uten flokken kan være vanskelig og det må trenes på. En sibirsk sledehund trenger å få løpe og gjerne mens den trekker noe. Får den ikke utløp for sin energi kan den bli destruktiv og spiser da gjerne opp stuebordet eller aller helst fjernkontrollen, TVen eller noe annet du bruker mye av fritiden på. Det samme kan den gjøre om den savner flokken og føler seg ensom. Dere har nå planer om å kjøpe en hund du mest sannsynlig må ha i bånd hele livet, da rasen har sterk grad av jaktinstinkt. Sist men ikke minst. Er dere glad i hundehår? Denne hunderasen mister underullen 1-2 ganger i året, så du må belage deg på innkjøp av en god støvsuger og tøyrull til gjestene dine.

NKK OG RASEKLUBBEN NSHK.

Fødselen blir rapporter til Norsk Siberian Husky Klubb og både NKK sine etiske retningslinjer og NSHK sine etiske retningslinjer er fulgt. Kullet blir forhåndsregistrert med kullnr: Paringsskjemaet finner du her.

MER INFORMASJON OM VALPEKJØPET.

Jeg har en god del informasjon om sosialisering av valpene på hjemmesiden vår, noe jeg legger svært mye tid og krefter ned på, da dette er helt nødvendig for å skape gode og trygge familiehunder. Du finner også informasjon om hva som følger med valpen og en hjelp til tankeprosessen rundt det å kjøpe valp på denne siden.
Sosialisering: https://huskybiking.com/sosialisering-av-valp/

HVA FØLGER MED VALPEN.

Valpene leveres registrert hos NKK og med NKK-stamtavle, salgskontrakt fra NKK, gjenkjøpsavtale, ferieavtale, medlemskap i NSHK og NKK, veterinærattest, vaksiner, chip i norsk dyreidentitet og med ormekur. Valpepakker fra RC, Agria og apetitt. Det følger også med sele, leiebånd, halsbånd, leke og navntagg med navn og telefonnummer fra Elverum zoo. Vi arrangeres valpekurs med innleid instruktør og treningskurs når valpene blir 8-9 måneder. Alle våre valpekjøpere har tilgang til teamets gruppe på Facebook. https://huskybiking.com/hva-folger-med-valpen/

TANKEPROSESS OG GJENKJØPSAVTALE.

Ingen ting kan være mer smertefullt enn å miste sine kjære for en hund. Det kan være traumatisk i jakten på andre eiere og derfor selges valpen med en gjenkjøpsavtale. Det betyr at valpen skal tilbake til oss og ikke ut på det frie marked. Dette er også en trygghet for dere. For å minimerer sjansene for en slik situasjon er det viktig at man gjør seg noen tanker. Punktene under er til hjelp i den tankeprosessen. https://huskybiking.com/2019/03/28/tankeprosess-og-gjenkjopsavtale/