Lord Frekke av Italia.

Lord Frekke av Italia ble kjøpt inn som lederhund i vår flokk i 2020 og har vist seg som en meget dyktig lederhund som i dag har hovedansvaret for en av våre valper fra 2019-kullet i trening. Frekke har gått hele livet i langdistansespann og prestert meget bra.

Linjene til Frekke er fra Vikerkollen Siberian Husky Kennel og fra Isslottet Siberian Husky Kennel. Begge kennelene har stamlinjer i sin linjeutvikling fra Vargevass, mens hos Vikerkollen kommer det i tillegg inn Anadyrlinjer i Frekke og hos Isslottet den sibirske huskyen Buran Amurski som ble hentet fra urbefolkningen i Russland og fikk stamtavlen sin registrert i Tyskland. Buran Amurski er fra linjene til Sergej Solovyev, som rekrutterte hundene sine fra Djukotka. Solovyev hundene var også en del av Seppala sin avl i Canada. Frekke er en meget bra trekkhund som yter meget godt i spannet. Han kan til tider yte litt for mye i starten. Frekke er en godt bygget hannhund med godt løpesett. Han har gode poter og pelse, et veldig rolig gemytt og fungerer godt i flokken. Han er kontaktsøkende, lydig og sosial. Han har en utmerket av-knapp mellom treningsøktene og han binder seg veldig til flokkleder. (Hundefører). Han er enkel å korrigere og lærer fort. Frekke spiser veldig godt, med unntak av under løpetid. Da er det helt andre ting som står i hodet på den spreke gutten.

Frekke kommer fra en oppdretter som utelukkende satser på langdistansekvaliteter hos hundene og dette er en urokkelig rød tråd i i avlen av hans sledehunder. Dette er hunder som blir testet svært godt i arbeid og selekteres deretter.