Tankeprosess og gjenkjøpsavtale.

Ingen ting kan være mer smertefullt enn å miste sine kjære for en hund. Det kan være traumatisk i jakten på andre eiere og derfor selges valpen med en gjenkjøpsavtale. Det betyr at valpen skal tilbake til oss og ikke ut på det frie marked. Dette er også en trygghet for dere. For å minimerer sjansene for en slik situasjon er det viktig at man gjør seg noen tanker. Punktene under er til hjelp i den tankeprosessen:

  1. Har jeg eller noen i familien allergi? Det kan være fornuftig å ta en tur til fastlegen å sjekke familien for mulig allergi. Kanskje tror man a man er allergifri da man ikke har merket noe, men man kan allikevel ha en svak grad som fort kan utvikle seg til en sterk grad av allergi.
  2. Det å ha hund er dyrt økonomisk, det er viktig å ha en stabil økonomi med plass til økte kostnader. Sett opp et regnestykke. De trenger mat, skåler, bur, bånd, seler, matter, hundegård forsikring, noe godt på lørdagskvelden. Kanskje vil man delta i en hundeklubb, med tilhørende reising. Så kommer treningsutstyr som sykkel, spark, slede, kickbike o.l. Lista er lang, det er ikke billig å ha et dyr og dette er bare noen eksempler
  3. Planlegger man familieøkning og har man da tid til en firbeint? Sibirsk husky er en rase som er gode med barn, men den vil fremdeles kreve sin mosjon. Det å kjøpe en valp er en 10-12 års avtale mellom deg/dere og hunden og da må det være plass til den, selv med en familieøkning.
  4. Reiser dere mye utenlands og har dere en plan for hvor hunden skal ha sin ferie? Det er viktig med trygge og gode omgivelser, vi kan hjelpe til med 2 uker. Jeg sluttet å reise på lange ferieturer når jeg fikk hund og rettet heller fokuset mitt mot Norge og Sverige. Kjærligheten til hundene ble større enn lidenskapen for å reise. Dessuten ble ferien en nedtur, jeg savnet jo bare hundene.
  5. Kan man i fremtiden møte på jobbutfordringer som gjør det vanskelig med hund? Kan jeg risikere at jeg i fremtiden må jobbe ukurante tider, lange turnuser, mye reisevirksomhet o.l så er det viktig å ha lagt en plan på dette. Man kan jo ikke garantere noen som helst med livet, men vær så godt forberedt som mulig.
  6. Det er mange som vil ha problemer i leiemarkedet med tanke på hund. Det er kanskje greit der man er i dag, men hva om man må flytte? Her er det viktig å ha noen løsninger klare.
  7. Har du og hunden like fritidsaktiviteter? Elsker man fjellklatring og vil bruke alle fem ferieuker på det, vil det kanskje være smartere å anskaffe seg en fjellgeit. Men er man glad i milevis på ski over vidda, sykkelturer, kanoturer o.l., finnes det ikke et bedre kjøp enn sibirsk trekkhund. Hunden har det best med deg og da er det viktige at man er litt kompatibel. Hater du å bo i telt, liker best cafelatte, aerobic og spa vil dette medføre avstand og kanskje lange dager hjemme for hunden, da er kanskje en annen raser eller et annet dyr bedre egnet til din livssituasjon.
  8. Er jeg helt sikker på at dette er rasen for meg? Har du sett på alternative raser og pratet med ulike oppdretter i jakten på den hunden som passer dere best? Du får mest sannsynlig ikke en hund som hopper når du sier hopp når du kjøper en sibirsk sledehund. Men du får en aktiv krabat med egne meninger, en enorm lojalitet og trofasthet. Et arbeidsjern uten sidestykke, men om du ikke lar den få sin mosjon er den ganske flink til å demontere sofaer og spise stueblomsten.
  9. Når livssituasjoner forandrer seg. Er man i et forhold kan ulike ting skje i livet og noen ganger vokser vi mennesker fra hverandre. Hunden vokser bare nærmere og nærmere sine eiere og en familiesplitt kan være veldig vanskelig for en hundesjel. Det kan være en fordel om man på forhånd har diskutert hvem som overtar hunden i en slik situasjon.
  10. Valpetiden er en magisk tid du/dere vil savne enormt. Men det er også en periode som er enormt viktig i utviklingsfasen. Man må tilnærme all læring gradvis og for en valp er dette en sårbar og lærerik periode. En valp skal ikke være aleine hjemme mange timer og det er viktig å være mye tilstede i denne perioden. Har man mulighet til å ta seg fri fra jobben en periode er dette det aller beste, jeg hadde med mine på jobb. Men det finnes mange løsninger. Vi tilbyr en treningsfase her, hvor valpen gradvis kan starte med dette arbeidet.