Siberian husky valper søker familie.

SOLGT:  Lord Jack Jegerson og Lady Misha Jegerdottir fikk 26.07.2017 seks velskapte valper. Fødselen gikk helt uproblematisk og dronningen er meget dyktig med ungene sine. Valpene vil være leveringsklare i begynnelsen av oktober. Begge foreldredyrene er av gode bruks og utstillinglinjer, med hovedvekt på brukslinjer. Valpene vil passe best hos aktive mennesker. Begge foreldrene lever inne, de er i daglig trening som trekkhunder og har minimum hundre turdøgn med matfar i året. Rasen trenger fysisk aktivitet, så det er viktig at du/dere ønsker å bruke hunden. Er du glad i friluftsliv, da er dette perfekte valper for deg, da siberian husky er den perfekte turkameraten. Foreldrene er friske og blir sjekket hos veterinær to ganger i året. Ingen av de har noen gang vært syke.

En introduksjon fra valpekassen: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1973642162909231&id=1390418107898309

Hva er viktig for Team Lord&Lady.

Vi vil gjerne komme i kontakt med alle typer mennesker i ulike livsituasjoner. Er du førstegangskjøper eller erfaren? Ung eller gammel? Gift eller skilt? Enslig eller med familie? Ingen ting av dette spiller noen rolle for oss. Det som er viktig er at valpekjøper har hjerte til å gi hunden et trygt hjem, kjærlighet, aktivitet og oppmerksomhet. Det er også viktig for meg at valpen først og fremst skal få være familiehund og tur- og treningskamerat. Ingen spørsmål er for dumme og alle spørsmål leder til kunnskap. Så jeg vil oppfordre alle som føler seg kallet til å ta kontakt for en hundeprat. Jeg ønsker å møte alle potensielle valpekjøpere og alle interessenter er hjertelig velkommen hit til gården for å møte mor og far. Bor du i nærheten av oss kan du besøke valpene når den er fire uker. Bor du langveis fra er det mulighet til å overnatte i airbnbsuiten vår. Ingen valper selges uten personlig oppmøte.Bor du/dere i nærheten og ønsker å prøve dere som hundekjørerer er det mulighet for det. Et samarbeid med potensiell valpekjøperer står høyt på min liste.

Sibirsk husky er ofte et frittenkende og selvstendig vesen som veit hva de vil og det er ikke nødvendigvis synonymt med det du vil. De forstår utmerket godt hva vi ønsker at de skal utføre, men de vil selv bestemme når. Det samme gjelder på innkalling og når de ikke vil gjøre det du ønsker at den skal, har de en tendens til å ikke høre navnet sitt overhodet og heler later som ingen ting. Men åpner du en pose potetgull, kan du være trygg på at de hører dette igjennom tre vegger og en snøstorm. Dette sjarmerende karaktertrekket er noe alle vi med sibirsk sledehund opplever før eller seinere og er noe av det som gjør at jeg elsker rasen og et liv uten er helt uaktuelt.

Når man går til anskaffelse av en polar trekkhund er det to ting det kan være smart og merke seg først som sist. Det første handler om hundens egenskaper som vakthund. En sibirsk husky egner seg IKKE som vakthund og den forsvarer verken hus eller hjem. Den er like glad i innbruddstyven og postmannen som den er i din familie og dine venner og vil høyst sannsynlig ta imot alle gjester med sitt glade og sjarmerende vesen. Det andre man må merke seg er at rasen besitter en sterk grad av jaktinstinkt, det betyr at vi har båndtvang hele året. Det finnes selvfølgelig unntak, men hovedregelen er at den bør holdes i bånd eller på et lukket området.

Om foreldredyrene.

Litt om far:

Lord Jack Jegerson ( NO49910/09) er en helt unik hund. Han er den type hund man får en gang i livet og da gjerne når man trengte det mest. Jack er det dyrebareste jeg har, min sjelevenn og min skinnende diamant. Han er fra Vargevasslinjer og kommer fra oppdretter Vibecke på Røros. De første leveårene til Jack var preget av lange turer i hele landet og etterhvert også med kløv. Han har alltid vært med meg der jeg er og han kan skryte på seg både bryllup i kirken, store lag og korpskonserter. Han elsker å kjøre bil, så vell som buss, tog eller hurtigruten. Det eneste som er bedre enn å kjøre bil er å trekke på tur og trening. Rundt bålet trives Jack aller best, sliten etter mange timer med arbeid foran sykkel, kickbike, slede, spark eller vogn, selvfølgelig med et saftig bein å knaske på, godt plassert ved matfars side.

Jack er en dugelig trekkhund, men mangler litt på fokus. Det er jo så mye spennende man kan lukte på og ikke alltid er det på sin plass å løpe forbi alle de gode luktene. Dette kommer av miljøet han vokste opp i, da jeg ikke begynte å trene han som trekkhund før han var tre år, men da våknet også trekkdyret i Ferdinand og han går nå i daglig trening. Jack er en veldig myk hund og har aldri kranglet med andre hunder, mennesker eller for den saks skyld nabokaninen. Han trekker seg bort fra situasjoner og sloss aldri. Han er fremdeles leken og går overens med alle dyr, inkludert katter. Hesten er hans favorittdyr og han kan ligge timer å se på den og blir så kry når hesten kommer bort for å sjekke hvem han raringen som ligger i gresset er.

Jack har en spesiell personlighet og de som kjenner han betegner Jack mer som et menneske, enn en hund. Han har et enormt menneskelig kroppsspråk, da han selv måtte lære seg mine signaler og kroppsspråk og ikke motsatt. Må han tisse setter han seg ned rett foran meg, gjerne foran TV-skjermen og sleiker seg på tissen. Når klokken blir 07.00 legger han alle hodeputene mine på gulvet, før han legger seg med rompa i ansiktet mitt. Da veit jeg iallfall at det er på tide å stå opp. Når han vil ha mat skyver han matskålen midt på gulvet i det rommet jeg befinner og ligger demonstrativt og stirrer meg i senk, funker ikke det kommer han bort og legger hodet på meg. Blir det for mye tv-titting forsvinner gjerne fjernkontrollen og begynner matfar å banne og syte i sofaen, veit han utmerket godt hvordan man skrur av en x-boks 360 med snuta. Jack kan alle kommandoer i treningsøyemed og er en mester på hverdagslydighet. Når jeg er borte går alle mine fritt i huset, helt uten problemer. Når jeg kjøpte Misha i 2012, var han fantastisk oppdager fra første minutt.

Ta en titt på denne videoen her: https://youtu.be/ESZdM2P3IXQ . Spør gjerne om det er noe dere lurer på, jeg kan prate om Jack i timevis.

Litt om mor:

Lady Misha Jegerdottir (NO58215/12) sine linjer kommer fra Kari Trestakk og Klipp D Amundsen. Faren til Misha er Kari Trestakk Odin, som kommer fra hennes finnmarksløpetkull og er en kombinasjons mellom bruks og showlinjer. Moren til Misha heter Candymans Milly og er etter reine brukslinjer( North Wapiti, Chuchinka, Atim, Anadyr). Dette er linjer som har fullført Iditarod mange ganger. Du finner enkelt mer informasjon om disse linjene på Candymans og Klipp D Amundsen sine hjemmesider.

Misha er flokkens firehjulstrekker. Selv etter at jeg fikk mine to konkuransehunder overgår hun disse med glans. Helt fra hun kom til oss i en alder av 8 uker har det bare vært en retning den jenta har i hodet og det er fremover. Hun er enormt fokusert og bryr seg ikke om noe annet enn å jobbe. Jeg husker så godt en av våre første gåturer på Kølabånn. Jack forsvinner som vanlig ned i grøfta for å snuse på noe spennende. Den bittelille valpekroppen hoppet opp og tar tak i strikken hans, hvor hun med påfølgende livsinnsatts forsøker å dra Jack opp, hun skulle videre og kunne ikke fatte og begripe hvorfor han skulle ned i den grøften. Med tid og stunder fant Misha helt andre metoder å få Jack i gang og hun var årsaken til at hundeholdet her tok en ny og langt mer aktiv retning. Misha har et meget sterk i hodet og tar det naturlig hovedansvaret når vi er ute på tur eller trening.

Misha er ei utrolig lydig jente og er den første sibirske huskyen jeg har som faktisk hopper når du sier hopp. Hun elsker å få gode tilbakemeldinger og gjør alt for å få det. Jeg har heller ikke hatt et mer kjærlig vesen i hus. Nest etter arbeid er «koseknos» det som gjør livet best å leve. Når Misha var valp lå hun på brystet mitt om natten og dette har nok en medvirkende effekt på henne ønske om å fremdeles ligge på ryggen og gå inn i kosetransen. Det er akkurat som hun er født med et hundegårdskompleks og får ikke nok av menneskelig kontakt.

Hva følger med valpen?

To ukers ferie.

Valpene passer perfekt for førstegangskjøpere, da det følger med tett oppfølging fra meg. Alle valpene selges med to ukers ferie, hvor de kan komme hit til Lønnbekken for å være med sin mor, far og sine to tanter. Perfekt når familien skal på sydenferie og vil slippe utgifter til kennel eller hjelper fra venner og familie. Man må si fra i god tid da det vil være de som booker først, som får det ønskede datoen.

Felles valpekurs.

Det vil bli arrangert valpekurs med ekstern og profesjonell instruktør hvor alle valpekjøpere samles til felles kurs og hygge en helg før jul. Dette vil være et tilsvarende kurs som blir arrangert av hundeklubber over hele landet som valpekurs og det er for å gi deg som matmor eller far verktøy til å forstå hundene sitt språk og gi en god start på forholdet til det nye familiemedlemmet. Et valpekurs er utrolig viktig for å gi dere og valpen en best mulig start. Mange tror at dette handler om å lære valpen korrekt oppførsel. Men det handler først og fremst om oss som hundeeiere.

1 års forsikring.

Valpene selges også med et års forsikring i Agria, i tillegg til avelsforsikringen til Misha som bla, dekker skjulte feil i fem år. En brukket fot kan fort bli en kostbar affære, det er ikke vanskelig å komme opp i utgifter på 10-20 tusen hos dyrlegen og det kan være utfordrende på familieøkonomien. Derfor er det viktig å forsikre dyre sitt. Jeg har valgt å betale forsikring for valpen det første året og håper at valpekjøpere kan se verdien av dette og fortsette med forsikring på sine kjære.

Huskybladet og medlemskap I NSHK.

Alle valpekjøpere får med seg et års medlemskap i NSHK og 3/4 utgaver av huskybladet. Det er mange som finner glede av raseklubben og det er godt å kunne møte likesinnede. Jeg anbefaler alle mine valpekjøpere å dra på en samling eller tur i regi av huskyklubben. Vi er ikke aktivt med i klubben da det for oss ble alt for mye negativt. Men det betyr ikke at deres opplevelse er som min. I huskybladet finner du/ dere relevant stoff i alle variasjoner som kan berike deres og hundens liv.

Treningskurs.

Når valpen er 9 måneder vil jeg arrangere et treningskurs. Her vil dere lære hvordan dere på best mulig måte kan trene hunden under gode og trygge forhold. Man vil få mulighet til å prøve litt treningsutstyr, lære om hundens anatomi og kosthold, skadeforebyggende og alternative treningsformer. Dette blir et helgekurs hvor vi samles på Gransjøen i Stange og overnatter i telt med tilhørende hygge rundt bålet. Jeg jobber fremdeles med detaljene i kurset. Så dette vil jeg komme tilbake til. Alle unghundene som deltar på kurset får sin egen trekksele, til odel og eie.

Standard.

Valpene leveres med NKK-stamtavle, salgskontrakt fra NKK, gjenkjøpsavtale, veterinærattest, vaksiner, chip i norsk dyreidentitet og med ormekur. Standard valpepakke og halsbånd, med navn og telefonnummer. Det vil også bli opprettet en felles valpegruppe på facebook der man kan holde kontakten og få råd og veiledning så å si hele døgnet.

Gjennskjøpsavtale og tankeprosess.

Ingen ting kan være mer smertefullt enn å miste sine kjære for en hund. Det kan være traumatisk i jakten på andre eiere og derfor selges valpen med en gjenkjøpsavtale. Det betyr at valpen skal tilbake til oss og ikke ut på det frie marked. Dette er også en trygghet for dere. For å minimerer sjansene for en slik situasjon er det viktig at man gjør seg noen tanker. Punktene under er til hjelp i den tankeprosessen:

  1. Har jeg eller noen i familien allergi? Det kan være fornuftig å ta en tur til fastlegen å sjekke familien for mulig allergi. Kanskje tror man a man er allergifri da man ikke har merket noe, men man kan allikevel ha en svak grad som fort kan utvikle seg til en sterk grad av allergi.
  2. Det å ha hund er dyrt økonomisk, det er viktig å ha en stabil økonomi med plass til økte kostnader. Sett opp et regnestykke. De trenger mat, skåler, bur, bånd, seler, matter, hundegård forsikring, noe godt på lørdagskvelden. Kanskje vil man delta i en hundeklubb, med tilhørende reising. Så kommer treningsutstyr som sykkel, spark, slede, kickbike o.l. Lista er lang, det er ikke billig å ha et dyr og dette er bare noen eksempler
  3. Planlegger man familieøkning og har man da tid til en firbeint? Sibirsk husky er en rase som er veldig flinke med barn, men den vil fremdeles kreve sin mosjon. Kjøpe valp er en 10-12 års avtale mellom deg og hundene og det må være plass til den, selv med en familie økning.
  4. Reiser dere mye utenlands og har dere en plan for hvor hunden skal ha sin ferie? Det er viktig med trygge og gode omgivelser, vi kan hjelpe til med 2 uker. Jeg sluttet å reise på lange ferieturer når jeg fikk hund og rettet heller fokuset mitt mot Norge og Sverige. Kjærligheten til hundene ble større enn lidenskapen for å reise. Dessuten ble ferien en nedtur, jeg savnet jo bare hundene.
  5. Kan man i fremtiden møte på jobbutfordringer som gjør det vanskelig med hund? Kan jeg risikere at jeg i fremtiden må jobbe ukurante tider, lange turnuser, mye reisevirksomhet o.l så er det viktig å ha lagt en plan på dette. Man kan jo ikke garantere noen som helst med livet, men vær så godt forberedt som mulig.
  6. Det er mange som vil ha problemer i leiemarkedet med tanke på hund. Det er kanskje greit der man er i dag, men hva om man må flytte? Her er det viktig å ha noen løsninger klare.
  7. Har du og hunden like fritidsaktiviteter? Elsker man fjellklatring og vil bruke alle fem ferieuker på det, vil det kanskje være smartere å anskaffe seg en fjellgeit. Men er man glad i milevis på ski over vidda, sykkelturer, kanoturer o.l., finnes det ikke et bedre kjøp enn sibirsk trekkhund. Hunden har det best med deg og da er det viktige at man er litt kompatibel. Hater du å bo i telt, liker best cafelatte, aerobic og spa vil dette medføre avstand og kanskje lange dager hjemme for hunden, da er kanskje en annen raser eller et annet dyr bedre egnet til din livssituasjon.
  8. Er jeg helt sikker på at dette er rasen for meg? Har du sett på alternative raser og pratet med ulike oppdretter i jakten på den hunden som passer dere best? Du får mest sannsynlig ikke en hund som hopper når du sier hopp, når du kjøper en sibirsk sledehund. Men du får en aktiv krabat med egne meninger og en enorm lojalitet og trofasthet. Et arbeidsjern uten sidestykke, men om du ikke lar den arbeidet er den ganske flink til å demontere sofaer og spise stueblomsten.
  9. Livssituasjoner forandrer seg. Er man i et forhold kan ulike ting skje i livet og noen ganger vokser vi mennesker fra hverandre. Hunden vokser bare nærmere og nærmere sine eiere og familiesplitt kan være veldig vanskelig for en hundesjel. Det kan være en fordel om man på forhånd diskutert hvem som overtar hunden i en slik situasjon.
  10. Valpetiden er en magisk tid du/dere vil savne enormt. Men det er også en periode som er enormt viktig i utviklingsfasen. Man må tilnærme all læring gradvis og for en valp er dette en sårbar og lærerik periode. En valp skal ikke være aleine hjemme mange timer og det er viktig å være mye tilstede i denne perioden. Har man mulighet til å ta seg fri fra jobben en periode er dette det aller beste, jeg hadde med mine på jobb. Men det finnes mange løsninger. Vi tilbyr en treningsfase her, hvor valpen gradvis kan starte med dette arbeidet.

Hjemmeside: https://www.huskybiking.com

Jack Facebook: https://www.facebook.com/Jackjegersson/?fref=ts

Misha Facebook: https://www.facebook.com/mishajegerdottir/

Jeger Instagram: https://www.instagram.com/jegerbj/

Bjørnsons verden: https://www.facebook.com/pg/huskybiking/about/

YouTube kanal trening: https://www.youtube.com/channel/UCH0s6Jelar_ZpqUTWW1NFwA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s